Pierogi z farszem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 sztuki
  • mąka

    60 dag
  • mleko

    1,5 szklanki
  • Farsz:

  • łopatka wieprzowa

    80 dag
  • cebula

    1 sztuk
  • margaryna

    1/3 kostki
  • sól

  • pieprz

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • kapusta kiszona

    1 słoik pół litrowy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W kopce mąki na stolnicy zrobić rowek, dodać jajko. Wlać mleko i wyrobić ciasto. Ciasto rozwałkować i dawać po trochu farszu. Wykrawać pierogi.
FARSZ: kapustę odsączyć z wody, opłukać, zagotować. Pokroić. Mięso ugotować i zmielić. Połączyć razem. Cebulkę pokroić i zeszklić na margarynie. Połączyć razem. Przyprawić solą, pieprzem i kucharkiem. Dawać na ciasto.
Pierogi dać do gotującej się lekko osolonej wody i zagotować.
Polać roztopiona margaryną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 04.05.2012 15:01
lubię pierogi
paula99926 08.04.2012 09:35
wspaniałe! uwielbiam pierogi w każdej postaci :)
jozefinach 29.02.2012 11:05
Uwielbiam pierogi.
gosia47-47 10.02.2012 21:06
uwielbiam je :D
Margo1 07.01.2012 16:49
pyszne
Margo1 07.01.2012 16:49
pyszne
Marta68 02.01.2012 20:58
Przepis wydaje się prosty, muszę wypróbować
1j1o1l1a1 01.01.2012 14:43
pierożki dobre na co dzień i...od świeta :)
Kate131 01.01.2012 10:06
ja to chyba wszystkie pierogi uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat