Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z egzotycznym nadzieniem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 2 szklanki
masło 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
mleko 2/3 szklanki
jajko 1 szt
sól szczypta

Farsz

banan 1 szt
ananas 1/4 szt
żurawina suszona 3 łyżki

Dodatkowo

śmietana 30%
cukier trzcinowy
cukier waniliowy
olej 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z egzotycznym nadzieniem

Kroki postępowania

1
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wbić jajko, dodać rozpuszczone masło, połączyć z mlekiem i zagnieść elastyczne ciasto.
Krok 1 - Pierogi z egzotycznym nadzieniem foto
2
Przykryć miseczką lub zawinąć w folię i pozostawić na 20-30 minut.
Krok 2 - Pierogi z egzotycznym nadzieniem foto
3
Ananasa i banana obrać, drobno pokroić, wymieszać z żurawiną.
Krok 3 - Pierogi z egzotycznym nadzieniem foto
4
Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki, ułożyć porcję nadzienia.
Krok 4 - Pierogi z egzotycznym nadzieniem foto
5
Złożyć na pół i dokładnie zlepić.
Stopniowo wrzucać do wrzącej osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju i gotować około 3-4 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię wody. Podawać oprószone cukrem z dodatkiem ubitej śmietany z cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 5 - Pierogi z egzotycznym nadzieniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 20.07.2017 12:54
Ciekawy pomysł na farsz :)
SzczyptaChili 20.07.2017 08:48
Fajny , oryginalny pomysł :)
Marta1986 19.07.2017 23:26
pysznosci mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak