Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z czereśniami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka 1/2 kg
jajko 1 sz
sól 1 szczypta
woda ciepła 3/4 szkl

Farsz

czereśnie 1/2 kg
cukier 2-3 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z czereśniami

Kroki postępowania

1
Do przesianej mąki dodajemy szczyptę soli. Dodajemy jajko i stopniową wlewamy ciepło wodę. Zagniatamy elastyczne ciasto.
Krok 1 - Pierogi z czereśniami foto
4
Czereśnie dokładnie płuczemy i osuszamy. Drylujemy. Dajemy cukier i dokładnie mieszamy. Ciasto cienko rozwałkowujemy wycinamy krążki. Na środku układamy kilka czereśni i zlepiamy.
Krok 2 - Pierogi z czereśniami foto
5
Pierogi wrzucamy do osolonej wody i gotujemy po wypłynięciu ok 3 - 4 minuty. Smacznego!
Krok 3 - Pierogi z czereśniami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 27.05.2015 10:31
Pyszne pierogi
mysza75 27.05.2015 10:21
jakie dobre pierogi mniam
gusia1000 27.05.2015 00:04
ładnie wyglądają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak