pierogi z cielęciną i prawdziwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    500 ml
  • mąka

    1 kg
  • sól

  • jajko

  • Farsz:

  • cielęcina

    500 g
  • podgrzybki

    200 g
  • cebula

    2 szt
  • przyprawy

  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto zagniatamy i odstawiamy pod ciepły talerzyk by odpoczęło;)
mięso przygotowywujemy wcześniej , gotując je jak na smaczny rosół , czyli ja dodaję marchew, pietruszkę korzeń i nać , cebulę, przyprawy , po ugotowaniu mielimy z warzywami i przyprawiamy , na koniec dodaję smarzoną cebulkę z grzybkami i takim farszem napełniam pierogi :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiesława1 07.03.2012 17:29
fajne
msmariusz 08.12.2011 11:32
smaczne
foczka-ks 08.12.2011 11:29
ochota mnie naszłą
Justyna Jussstiii 08.12.2011 11:05
mniam
Anna133 01.12.2011 13:42
a na sam koniec do farszu jeszcze dodaję pokrojoną natkę pietruszki :)oprócz tego co daję do bulionu
Anna133 01.12.2011 13:41
pyszne , delikatne ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat