Pierogi z cebulą i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2,5 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • woda

    0,5 szklanki
  • sól

    1 szczypta
  • pieczarki

    45 dkg
  • cebula

    2 sztuki
  • masło

    1 łyżka
  • pieprz

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki drobno pokroić. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na tłuszczu, dodać pieczarki, dusić, aż woda odparuje, doprawić. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać jajko, wodę, zagnieść ciasto. Rozwałkować. Szklanką lub foremką wykrawać pierogi, na każdy kłaść nadzienie i złączyć brzegi. Ulepione pierogi wrzucać na osolony wrzątek, zamieszać, gdy wypłyną na powierzchnię. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat