pierogi z brukwią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    35 dkg
  • jajko

  • sól

  • brukiew

    35 dkg
  • ziemniaki

    35 dkg
  • sól

  • pieprz

  • szczypta gałki muszkatałowej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i brukiew myjemy i obieramy. Gotujemy i odcedzamy, doprawiamy sola i pieprzem oraz gałką. Zagniatamy ciasto z mąki, jajka i 1/2 szklanki wody.Rozwałkowujemy i i wycinamy krążki szklanką. Na każdy nakładamy farsz i lepimy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie około 3 minuty do wypłynięcia. SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika79 19.03.2012 19:24
super
Monika79 19.03.2012 19:24
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat