Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z Brokułem
1. Brokuł dzielimy na różyczki i blanszujemy go w osolonej gorącej wodzie około 2 minuty i osączamy
2.przekładamy do miski i blendujemy
3.cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na złoty kolor i dodajemy do brokuła
4.Jajka ugotowane na twardo ścieramy na tarce o grubych oczkach do farszu
5.dodajemy pokruszony twaróg do miski
6.przyprawiamy solą i pieprzem i wszystko mieszamy
7.Ciasto. z podanych składników wyrabiamy ciasto przez około 5 minut, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 20 minut
8.ciasto dzielimy na kilka części wałkujemy każdą część, wykrawamy krążki nakładamy farszu i zlepiamy.
9.Gotujemy w osolonej wodzie kiedy wypłyną gotujemy jeszcze około 5 minutek
10. Podajemy z cebulką zasmażoną na złoty kolor