Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z borówkami.

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 2 szklanki
sól pół łyżeczki
woda ciepła około 1 szklanka

Dodatkowo

borówki około 1 szklanka
masło 2-3 łyżki
cukier według uznania

Porada

Z przepisu wychodzi około 40 pierogów.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z borówkami.

1.Z podanych składników stopniowo wlewając wodę zagnieść mięciutkie ciasto.Następnie wałkować i za pomocą szklanki wykrawać krążki.
2. Na każdy krążek nakładać porcje borówek i zlepiać pierogi.
3.Gotować w osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia.Odcedzić.
4. Podawać polane stopionym masłem i posypane cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 19.04.2017 15:19
Dokładnie tak.
gusia1000 17.06.2015 11:45
Zawsze dobre.
Babeczka35 13.06.2015 11:28
Dziękuję i zapraszam:)
Ola1young 12.06.2015 13:23
moje ulubione pierozki :)
Benita 12.06.2015 10:10
Z chęcią zjadłabym na obiadek
Babeczka35 12.06.2015 07:53
Dziękuję i zapraszam:)
norweska20 11.06.2015 23:39
pyszności..aż się stałam głodna
Iwusia 11.06.2015 23:15
uwielbiam pierogi na słodko :)
Sroczka 11.06.2015 22:23
Ależ te pierogi musiały być pyszne.
Beatris 11.06.2015 22:18
Dużo bym dała za porcyjkę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak