Pierogi z borówkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka

    3,5 szklanki
  • woda ciepła

    1 szklanka
  • sól

    1 szczypta

Składniki

  • borówki

    300 g
  • cukier

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierogi z borówkami foto
Z rozwałkowanego ciasta robimy szklanką kółka i na każde dajemy po łyżeczce borówek po czy dajemy na pół i sklejamy
Krok 2 - Pierogi z borówkami foto
Borówki opłukujemy i dodajemy cukier
Krok 3 - Pierogi z borówkami foto
Mąkę mieszamy z wodą i szczyptą soli , wyrabiamy ciasto i dokładnie wałkujemy
Krok 4 - Pierogi z borówkami foto
Do gotującej się wody z solą dajemy pierogi (ile , kto zechce ) gdy pierogi wypłyną na wierzch po 15 minutach je wyciągamy
Krok 5 - Pierogi z borówkami foto
Pierogi wykładamy na talerze i jemy ciepłe
Jodaj
Możemy pierogi posypać cukrem lub np śmietaną polać i dodać szczyptę cukru :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 17.06.2014 16:37
Przepraszam że krok po kroku nie jest uporządkowany tak jak powinien , nie wiem co się stało ... :(

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat