Pierogi z borówkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 szklnaki
  • jajko

    2 sztuki
  • borówki

    1 l
  • cukier puder

    2 łyżki
  • cukier

    3 łyżki
  • śmietana

    1 szklnka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, wody, jajek, oleju wyrobić luźne ciasto. Rozwałkować, wykrawać krążki. Borówki wymieszac z cukrem pudrem i nadziewać nimi pierogi. Gotować około 3-5 minut. Odcedzić. Śmeitanę wymieszać z cukrem i nią polewamy ciepłe pierożki, wierzch posypujemy porówkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jolanta19 30.09.2011 18:57
uwielbiam takie
Beatris 23.06.2011 15:19
Uwielbiam pierogi. Te wyglądają niezwykle smakowicie.
Kate131 12.08.2010 21:43
uwielbiam takie
Małgorzata113 02.08.2010 10:15
jakie smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat