Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z borówkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka 2 i 1/2 szk
woda letnia ok. 1 szk
olej 2 łyżeczki
sól

Nadzienie

borówki 1 szk
cukier 2 łyżki

Ponadto:

jogurt naturalny 3 łyżki
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z borówkami

Borówki umyć i wymieszać z cukrem. Z mąki, wody, oleju i soli zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkować i za pomocą szklanki wycinać kółka. Na środek każdego kółka nakładać borówki i sklejać pierogi. Pierogi wrzucać do gotującej się, lekko osolonej wody. Po wypłynięciu gotować jeszcze około 3 minuty.
Jogurt wymieszać wraz z cukrem. Pierogi podawać polane jogurtem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 19.08.2017 20:45
I ja bardzo lubie takie pierożki;)
anka1988 18.08.2017 08:29
ulubione mojego męża i synka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak