Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z borówką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto: mąka pszenna 2 szklanki
woda zimna wg uznania
Wypełnienie: borówka 10 dag
cukier wg uznania
Dodatkowo: śmietana wg uznania
cukier do posypania
masło wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z borówką

Z mąki i wody zagnieść lekkie ciasto (niezbyt twarde, ponieważ wtedy źle będzie się nam rozwałkowywało ciasto). Ciasto rozwałkować, kroić na kwadraty (ok. 5 x 5 cm), nałożyć borówkę umytą, osuszoną i obtoczoną w cukrze). Pierogi wstawić do gotującej się wody i gotować na wolnym ogniu około 5 minut. Odcedzić, polać masłem roztopionym (aby się nie skleiły). Można podawać z cukrem i śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula87 08.08.2013 21:27
smakowite pierożki
LoLa 07.08.2013 19:33
super danie
cukiereczek 07.08.2013 18:49
ale mam ochotę na takie pierogi
Andrzej8 07.08.2013 18:28
rewelacja takie pierogi
Katarzyna34 07.08.2013 18:14
mniam mniam to coś dla mnie
Megg 07.08.2013 18:08
lubię takie pierożki na słodko
everay 07.08.2013 17:30
mniam pierozki
iwi 07.08.2013 17:26
Pyszne pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak