Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z białym serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 1 kg
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt.
olej 2 łyż
sól do smaku
woda ciepła

farsz

ser biały 1 kg
żółtko jajek 3 szt.
mąka ziemniaczana 1 łyz.
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z białym serem

Wszystkie składniki na ciasto oprócz wody przełożyć do miski. Wody dolewamy tyle, aby udało się zagnieść ciasto. Rozwałkowujemy je i wycinamy za pomocą szklanki kółka. Ser mielimy, dodajemy do niego cukier, żółtka i mąkę. Wyrabiamy farsz. Na każdy krążek ciasta wykładamy nieco farszu i zlepiamy pierogi. Końce można przycisnąć widelcem, aby był wzorek. Gotujemy w lekko osolonej wodzie około dwie minuty, aż pierogi wypłyną na wierzch. Odcedzić. Podajemy ze śmietaną i cukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.01.2017 20:40
Zawsze dobre.
Bernadeta1 18.01.2017 18:44
bardzo lubię, smaczne
Marta1986 18.01.2017 18:38
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak