Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z białą fasolą, twarogiem i ziemniakami

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki średniej wilkości 8
twaróg 150 g
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
oregano 1 łyżeczka
tymianek 1 ły żeczka
Ciasto:
mąka 2 szklanki
jajko 2
olej 1 łyżka
sól szczypta
mąka do posypywania stolnicy
fasola biała 1 ugotowana
woda 1/3 (gorąca)
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z białą fasolą, twarogiem i ziemniakami

FARSZ: Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości. Ugotowane ziemniaki ubijamy, dodajemy twaróg, ponownie ubijamy, następnie dodajemy fasolę i wszystko razem ubijamy. Dodajemy usmażoną cebulkę, przyprawy i dokładnie mieszamy.
CIASTO: Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Dzielimy na kilka części, każdą wałkujemy, wykrawamy krążki, nakładamy porcję farszu i zlepiamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie około 8 minut od wypłynięcia.
Podajemy polane np. roztopionym masełkiem z bułką tartą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 28.05.2013 10:40
Smaczne pierogi, fajny farsz.
adelajda 28.05.2013 09:10
ja z takim nadzieniem jeszcze nie jadłam
aisoglam 28.05.2013 08:44
Ciekawy pomysł na pierogi :)
Noruas 27.05.2013 22:41
fajne nadzienie! bardzo ciekawa kombinacja smaków
Magiczna_Kuchnia 27.05.2013 21:03
Super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak