Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z bazylią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
bazylia świeża 1 garść
ser biały 3 kostki
cebula biała 1 sztuka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
oliwa
woda 1 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z bazylią

Ser biały zagnieść w misce.
Cebulę obrać, pokroić na drobną kostkę i zeszklić na oliwie. Dodać sól, pieprz i ostrą paprykę. Dokładnie połączyć.
Mąkę przesypać do miski. Po środku zrobić wgłębienie i wlać gorącą wodę oraz łyżkę oliwy. Bazylię bardzo drobno posiekać, dodać do mąki. Zagnieść elastyczne ciasto. Formować kulki i rozwałkowywać je. Do środka nakładać farsz. Brzegi sprawnie pozaklejać. W garnku wstawić wodę i gdy zagotuje się, wrzucać ulepione pierogi i gotować ok. 2 minut od momentu wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matriasik 21.05.2012 01:33
Świetna sprawa. Aż narobiłaś mi ochoty :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak