Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z bananami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
sól
czekolada mleczna 4 okienka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z bananami

Kroki postępowania

1
Wysypujemy mąkę, dodajemy odrobine soli, a następnie dodajemy do niej tyle letniej/ciepłej wody aby zagnieść jednolicie gładkie ciasto - aby się nie lepiło w dłonie. Ciasto cienko wałkujemy i wykrawamy kubkiem krążki. Z bananów zdejmujemy skórkę i kroimy w plastry. Na każdym krążku ułozyłem po 1-2 kawałki banana
Krok 1 - Pierogi z bananami foto
2
Brzegi ciasta lekko zwilżamy po jednej stronie wodą i lepimy pierogi. Wrzucamy je na wrzącą wodę i gotujemy do miękkości
Krok 2 - Pierogi z bananami foto
3
Podajemy udekorowane świeżymi plasterkami banana oraz startą czekoladą
Krok 3 - Pierogi z bananami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 15.01.2014 16:19
nie jadłam takich ale pewnie są pyszne;)
gosia56 14.11.2013 09:29
takich jeszcze nie jadłam
ONY_za_kare 01.11.2013 11:24
super pierożki
Alex_M 25.10.2013 11:49
jeszcze takich nie jadłam, fajne :)
caralajna 23.10.2013 07:36
fajne pierogi
anemon 21.10.2013 22:12
Bardzo lubię pierogi z bananami, ale lubię jak jest w każdym pierogu więcej bananów niż ciasta.
lara 21.10.2013 13:54
ciekawa kombinacja
nutellla 21.10.2013 13:51
ciekawe jak smakują
marcia7 21.10.2013 12:42
ciekawa odmiana
Lis 21.10.2013 12:41
smaczne takie pierogi:)
Pietruszka 21.10.2013 12:37
ciekawe pierożki
Piotr-21 21.10.2013 11:31
super danie
Barbara/zuza22_85 21.10.2013 11:22
ale fajne musze zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak