Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi waniliowe z borówką amerykańską

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1/2 kg
mleko kokosowe 1 szkl.
budyń waniliowy 1 op.
cukier waniliowy 2 łyżki
masło 2 łyżki
borówki
mleko 1 litr
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi waniliowe z borówką amerykańską

Mąkę i proszek budyniowy zagnieść z ogrzanym mlekiem kokosowym oraz stopionym masłem. Odłożyć pod przykryciem na pół godziny.
Borówki umyć, osączyć, wymieszać z cukrem waniliowym i zwykłym cukrem do smaku.
Z rozwałkowanego ciasta wycinać krążki, nadziewać borówkami i bardzo dokładnie sklejać.
Gotować w osolonej wodzie z dodatkiem mleka (pół na pół) - wtedy pierogi są bardzo delikatne w smaku.
Podawać na gorąco lub na zimno, z dodatkiem śmietanki utartej z cukrem lub z dodatkiem jogurtu owocowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 19.08.2013 16:04
Ach, ten kolor! Przyjemnie pobrudzić się takimi pierożkami :)
Mira85 15.08.2013 11:36
pyszne pierożki
V_kuchareczka 15.08.2013 11:06
smakowicie wyglądają
magdziorka6 15.08.2013 09:50
oj pysznie wyglądają
patryska76 15.08.2013 09:40
Mmm, pychota ;)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak