Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi truskawkowo-bananowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
jajko 1
sól - -
olej
dżem truskawkowy 1/2 słoika
banan 1 szt
kisiel truskawkowy
woda - (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi truskawkowo-bananowe

Z mąki,jajka,wody i szczypty soli zagnieść miękkie ciasto.Rozwałkować i np szklankę lub specjalnym przyrządem wycinać krążki.
Banan pokroić w kostkę,wymieszać z dżemem i dwiema łyżkami kisielu.
Nakładać łyżeczką na przygotowane wcześniej krążki,zlepić.
Wkładać partiami do lekko osolonej wrzącej wody z dodatkiem odrobiny oleju.Po wypłynięciu gotować 3-5 min.
Polecam polane śmietaną z cukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 27.07.2013 10:03
z bananem ciekawy dodatek
Wokalista 20.12.2011 10:14
pewnie bardzo pyszne
Anna133 03.08.2011 08:33
nigdy takich nie robiłam
Tomek14 25.05.2011 09:05
słodko
Ania67 06.04.2011 23:52
Narobilas mi smaka:)
Dorota59 05.03.2011 17:55
no takich nie robiłam
teresa18 03.03.2011 20:37
ciekawe pyszności
MAŁGORZATA108 03.03.2011 20:32
Pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak