Pierogi świąteczne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    600 g
  • woda

    1 szklanka
  • jajka

    2 jajka
  • sól

    2 łyżeczki
  • kiszonej kapusty z grzybami

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wsypać mąkę do miski wbić jajka dolać szklankę wody 3 łyżeczki soli i 1 oleju wszystko bardzo dobrze wymieszać . Następnie ciasto rozwałkować i np kieliszkiem powycinać koła .nanieść na nie farsz z kapusty i grzybów a następnie za pomocą formy do pierogów lub ręcznie palcami formujemy pierogi . I wrzucamy do gotującej się wody na około 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat