Pierogi smażone jak pączki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 kg
  • mleko

    1 szklanka
  • drożdże

    5 dkg
  • jajka

    2 sztuki
  • cukier

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże rozrobić w odrobinie wody. Potem dodać mąkę, mleko, jajka, cukier i zrobić ciasto. Rozwałkować i wykrawać pierogi. Nadzieniem może być kapusta kiszona. Odczekać aż ciasto wyrośnie i smażyć na głębokim oleju.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
karolina1869 14.08.2012 11:15
ciekawe
Ewa/kalapurtka 24.01.2012 00:21
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat