Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI SEROWO CEBULOWE

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 4-5 szt
sól do smaku
mąka 3 szkl
smalec 3-4 łyżki
ser biały 500 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI SEROWO CEBULOWE

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy i gotujemy z dodatkiem soli do miękkości. Odcedzamy, studzimy i przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy ser, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na patelni z odrobiną oliwy. Studzimy i dodajemy do farszu, odrobinę cebuli zostawiamy do dekoracji. Wszystko razem dobrze mieszamy.
Krok 1 - PIEROGI SEROWO CEBULOWE foto
2
Mąkę zagniatamy wodą, wycinamy lub formujemy krążki, nadziewamy farszem serowo cebulowym i lepimy pierogi.
Krok 2 - PIEROGI SEROWO CEBULOWE foto
3
Gotujemy w osolonej wodzie, wyciągamy i chwilę muszą ostygnąc. Smalec rozpuszczamy i dodajemy pozostałą cebulkę i polewamy pierożki.
SMACZNEGO!!!!
Krok 3 - PIEROGI SEROWO CEBULOWE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 12.10.2012 21:57
takie lubie
V_kuchareczka 12.10.2012 21:34
pyszniutkie
Ewelina47 12.10.2012 21:17
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak