Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie ze skwarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
sól 1 łyżeczka
ziemniaki ugotowane 1.5 kg
cebula 2 sztuki
olej do smażenia
przyprawy
woda 1 (gorąca)
twaróg 0.75 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie ze skwarkami

ze składników na ciasto zagnieść elastyczne ciasto,owinąć w folię i odstawić.
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie,ostygnięte przecisnąć przez praskę razem z serem.
Cebulę pokroić w Kostkę podsmażyć na oleju.
Dodać do ziemniaków i sera razem z tłuszczem.
Doprawić do smaku i dokładnie wymieszać farsz.
Ma być lekko pikantny.smak z farszu w czasie gotowania lekko złagodnieje.
Ciasto cienko wałkować,wykrawać szklanką kółka,kłaść farsz i lepić pierogi.


Gotowe wrzucać na osolony wrzątek i gotować 3-5 minut w zależności od grubości ciasta.
Podawać polane masłem i cebulka lub skwarkami..


SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 15.07.2013 14:24
bardzo lubię pierogi jeść ale nie lubie ich robić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak