Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie z majerankiem i prażoną cebulką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach 1 kg
twaróg 250 g
cebula 1
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie z majerankiem i prażoną cebulką

Kroki postępowania

1
Ciasto na pierogi przygotować wg przepisu:

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/270508/ciasto-na-pierogi.html

Ziemniaki ugotować w mundurkach, następnie razem z twarogiem przepuścić przez praskę lub maszynkę do mielenia. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle. Dodać do ziemniaków, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Pierogi ruskie z majerankiem i prażoną cebulką foto
2
Wszystko dobrze wymieszać.
Krok 2 - Pierogi ruskie z majerankiem i prażoną cebulką foto
3
Pierogi faszerować i zlepiać końce widelcem lub ręcznie.
Krok 3 - Pierogi ruskie z majerankiem i prażoną cebulką foto
4
Gotować w osolonej wodzie ok. 3 min.
Krok 4 - Pierogi ruskie z majerankiem i prażoną cebulką foto
5
Podawać posypane prażoną cebulką.
Krok 5 - Pierogi ruskie z majerankiem i prażoną cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 22.02.2013 11:09
z majerankiem jeszcze nie próbowałam
gosia56 13.02.2013 14:23
napewno pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak