Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka pszenna
60 dag -
gorąca woda
350 ml -
jajko
1 sztuka
Farsz
-
ziemniaki ugotowane
70 dag -
twaróg
20 dag -
jajko
1 sztuka -
boczek parzony
35 dag -
cebula
2 sztuki -
czosnek
2 ząbki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku -
Pieprz ziołowy mielony Prymat
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Pierogi ruskie z boczkiem
Kroki postępowania





Odkąd sięgam pamięcią robiła je moja babcia.Potem zaniechane przez mamę która ich nie lubiła i nie robiła. Dla moich mięsożernych domowników to był strzał w dziesiątkę, bo podejrzewam że z samymi ziemniakami i serem by im nie smakowały :)![]()
Komentarze (4)