Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie wg Agula&Stabi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Farsz

ziemniaki ugotowane 500 gram
cebula 2 szt
twaróg 200 gram
sól i pieprz

ciasto

mąka pszenna 500 gram
woda ciepła 250 ml
jajko 1 szt

Porada

warto poświęcić jedno popołudnie i zrobić więcej pierogów i zamrozić, dzięki temu mamy zawsze pod ręką gotowy obiad który podamy w mniej niż 10 min

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie wg Agula&Stabi

Kroki postępowania

1
Ziemniaki gotujemy i ubijamy przy pomocy tłuczka
Krok 1 - Pierogi ruskie wg Agula&Stabi foto
2
Cebulkę siekamy i podsmażamy na patelni na złoty kolor
Krok 2 - Pierogi ruskie wg Agula&Stabi foto
3
i dodajemy do ziemniaków
Krok 3 - Pierogi ruskie wg Agula&Stabi foto
4
Dodajemy twaróg, sól i pieprz c
Krok 4 - Pierogi ruskie wg Agula&Stabi foto
5
całość mieszamy
Krok 5 - Pierogi ruskie wg Agula&Stabi foto
6
składniki na ciasto mieszamy i ugniatamy do otrzymania jednolitej masy
Krok 6 - Pierogi ruskie wg Agula&Stabi foto
7
Ciasto rozwałkowujemy i przy pomocy szklanki robimy placuszki na które nakładamy farsz i zalepiamy.

Gotujemy w osolonej wodzie 3-4 min od momentu wypłynięcia co jakiś czas delikatnie mieszając

Życzymy Smacznego !!!
Krok 7 - Pierogi ruskie wg Agula&Stabi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak