Pierogi ruskie w waflu.

Pierogi ruskie w waflu.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1,5 kg
  • ser biały

    500 gr
  • cebula

    1 szt
  • jajko

    2 szt
  • mleko

    1/2 szkl
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • olej do smażenia

  • wafle tortowe

    1 pacz.(kwadratowe)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.
Ziemniaki obieramy,płuczemy gotujemy i przeciskamy przez praskę
2.
Cebule obieramy i kroimy w kostkę podsmażamy na złoty kolor
3.
Ser biały przeciskamy przez praskę lub mielimy przez maszynkę
4.
Wszystkie składniki mieszamy aby powstał farsz ,doprawiamy solą i pieprze
5.
,Wafle rozkładamy i na każdą nakładamy jeszcze ciepły farsz czekamy około 10 - 15 min aby wafle nam zmiękły
6.
Zwijamy i kroimy pod skosem na szerokość 1,5 -2 cm .
7.
Jajka roztrzepać widelcem i wlać zimne mleko wymieszać
8.
Pierożki wkładamy do jajek stroną gdzie widać farsz, z jednej i z drugiej strony a następnie obtaczamy w tartej bułce .
9.
smażymy na gorącym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 01.02.2017 15:16
ciekawa propozycja
gusia1000 01.02.2017 10:12
Pomysłowo, ciekawie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat