Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie w waflu.
Ziemniaki obieramy,płuczemy gotujemy i przeciskamy przez praskę
2.
Cebule obieramy i kroimy w kostkę podsmażamy na złoty kolor
3.
Ser biały przeciskamy przez praskę lub mielimy przez maszynkę
4.
Wszystkie składniki mieszamy aby powstał farsz ,doprawiamy solą i pieprze
5.
,Wafle rozkładamy i na każdą nakładamy jeszcze ciepły farsz czekamy około 10 - 15 min aby wafle nam zmiękły
6.
Zwijamy i kroimy pod skosem na szerokość 1,5 -2 cm .
7.
Jajka roztrzepać widelcem i wlać zimne mleko wymieszać
8.
Pierożki wkładamy do jajek stroną gdzie widać farsz, z jednej i z drugiej strony a następnie obtaczamy w tartej bułce .
9.
smażymy na gorącym oleju.