Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie w waflu.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
ser biały 500 gr
cebula 1 szt
jajko 2 szt
mleko 1/2 szkl
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
wafle tortowe 1 pacz.(kwadratowe)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie w waflu.

1.
Ziemniaki obieramy,płuczemy gotujemy i przeciskamy przez praskę
2.
Cebule obieramy i kroimy w kostkę podsmażamy na złoty kolor
3.
Ser biały przeciskamy przez praskę lub mielimy przez maszynkę
4.
Wszystkie składniki mieszamy aby powstał farsz ,doprawiamy solą i pieprze
5.
,Wafle rozkładamy i na każdą nakładamy jeszcze ciepły farsz czekamy około 10 - 15 min aby wafle nam zmiękły
6.
Zwijamy i kroimy pod skosem na szerokość 1,5 -2 cm .
7.
Jajka roztrzepać widelcem i wlać zimne mleko wymieszać
8.
Pierożki wkładamy do jajek stroną gdzie widać farsz, z jednej i z drugiej strony a następnie obtaczamy w tartej bułce .
9.
smażymy na gorącym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 01.02.2017 15:16
ciekawa propozycja
gusia1000 01.02.2017 10:12
Pomysłowo, ciekawie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak