Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie podane z oliwa czosnkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 2,5 szklanki
maka pelnozianista 2 szklanki
olej roślinny 3 lyzki
sól 1 lyzeczka
woda ciepła 1,5 szklanki

farsz

ziemniaki młode 1 kg
ser biały 250 dag
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 lyzeczka
koperek 3 lyzki
cebula 1 szt
olej do smażenia

dressing

oliwa pol szklanki
czosnek 3 zabki
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat pol lyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie podane z oliwa czosnkowa

Z podanych skladnikow zagniatamy ciasto.Ziemniaki obieramy I gotujemy do miekkosci, nastepnie cebule siekamy I smazymy na rozgrzanym oleju I dodajemy do ziemniakow.Nastepnie ziemniaki dusimy na miazge.Dodajemy przyprawy, a gdy farsz bedzie zimny dodajemy zgnieciony serek.Mieszamy wszystko razem.Ciasto rozwalkowujemy I wykrawamy dowolnego rozmiaru kolka.Nakladamy farsz I zlepiamy pieroga.Gotowe pierogi wrzucamy do gotujacej sie wody z dodatkiem soli.Gotujemy 3 min od czasu do czasu mieszajac.Czosnek obieramy I rozgniatamy przez praske do oliwy.Dodajemy ziola, sol I mieszamy.Ugotowane pierogi polewamy oliwa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 30.08.2016 11:01
Zapowiada się smacznie
cukiereczek 24.08.2016 18:28
brzmi zachęcająco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak