Pierogi ruskie podane z oliwa czosnkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • mąka pszenna

    2,5 szklanki
  • maka pelnozianista

    2 szklanki
  • olej roślinny

    3 lyzki
  • sól

    1 lyzeczka
  • woda ciepła

    1,5 szklanki

farsz

  • ziemniaki młode

    1 kg
  • ser biały

    250 dag
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1 lyzeczka
  • koperek

    3 lyzki
  • cebula

    1 szt
  • olej do smażenia

dressing

  • oliwa

    pol szklanki
  • czosnek

    3 zabki
  • sól

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    pol lyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych skladnikow zagniatamy ciasto.Ziemniaki obieramy I gotujemy do miekkosci, nastepnie cebule siekamy I smazymy na rozgrzanym oleju I dodajemy do ziemniakow.Nastepnie ziemniaki dusimy na miazge.Dodajemy przyprawy, a gdy farsz bedzie zimny dodajemy zgnieciony serek.Mieszamy wszystko razem.Ciasto rozwalkowujemy I wykrawamy dowolnego rozmiaru kolka.Nakladamy farsz I zlepiamy pieroga.Gotowe pierogi wrzucamy do gotujacej sie wody z dodatkiem soli.Gotujemy 3 min od czasu do czasu mieszajac.Czosnek obieramy I rozgniatamy przez praske do oliwy.Dodajemy ziola, sol I mieszamy.Ugotowane pierogi polewamy oliwa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 30.08.2016 11:01
Zapowiada się smacznie
cukiereczek 24.08.2016 18:28
brzmi zachęcająco

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat