Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg półtłusty 300 g
masło 100 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
cebula 1 szt
jajko 1 szt
mąka pszenna 3 szkl
woda letnia
ziemniaki ugotowane 7 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie

Kroki postępowania

1
Ugotowane ziemniaki należy dokładnie ugnieść lub przecisnąć przez praskę, doprawić solą, pieprzem, do ziemniaków pokruszyć biały ser, na łyżce masła podsmażam pokrojoną w kostkę cebulę na lekko złoty kolor, dodajemy do ziemniaczanego farszu, całość mieszam.
Krok 1 - Pierogi ruskie foto
2
Rozrabiam ciasto mąka, jajko, woda i trochę soli.
Krok 2 - Pierogi ruskie foto
3
Ciasto należy rozwałkować, wycinam kółka na pierogi, nakładam farsz.
Krok 3 - Pierogi ruskie foto
4
Zalepione pierożki kładę na ściereczce.
Krok 4 - Pierogi ruskie foto
5
Gotowe już pierogi należy tylko ugotować w osolonym wrzątku, odcedzone polewamy przysmażonym masłem.
Krok 5 - Pierogi ruskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 28.01.2017 16:13
Jak zawsze pyszne
Kluska_87 28.01.2017 13:50
wyglądają pysznie
halina17 27.01.2017 19:14
Uwielbiam ruskie pierogi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak