Pierogi Ruskie

Pierogi Ruskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciato

  • mąka pszenna

    150 g
  • mąka pszenna pełnoziarnista

    150 g
  • woda ciepła

    200 ml(okolo)

Farsz

  • ziemniaki ugotowane

    1 kg
  • ser biały

    200 g
  • cebula

    1 szt
  • masło

    1 lyzka
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierogi Ruskie foto
Ziemniaki i ser mielimy przez maszynke lub ugniatamy starannie widelcem,dodajemy podsmazona na masle cebule,oraz doprawiamy sola i pieprzem.Wszystko razem wyrabiamy na jednolita mase.
Krok 2 - Pierogi Ruskie foto
Obie maki wysypujemy na stolnice,dodajemy powoli wode i wyrabiamy ciasto.Powinno byc gladkie i elastyczne.
Krok 3 - Pierogi Ruskie foto
Ciasto rozwalkujemy (powinno byc cieniutkie), wykrawamy szklanką okrągłe placki. Napełniamy przygotowanym farszem i zaklejamy drugim plackiem.Gotujemy w posolonej wodzie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
zabcia117 26.11.2014 07:03
Dla mnie nie istnieje nic lepszego!! :)
gosia561 25.11.2014 22:28
smaczny farsz
irenka 25.11.2014 22:04
pychotka,moje ulubione

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat