Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi Ruskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciato

mąka pszenna 150 g
mąka pszenna pełnoziarnista 150 g
woda ciepła 200 ml(okolo)

Farsz

ziemniaki ugotowane 1 kg
ser biały 200 g
cebula 1 szt
masło 1 lyzka
Pieprz czarny Prymat w młynku
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi Ruskie

Kroki postępowania

1
Ziemniaki i ser mielimy przez maszynke lub ugniatamy starannie widelcem,dodajemy podsmazona na masle cebule,oraz doprawiamy sola i pieprzem.Wszystko razem wyrabiamy na jednolita mase.
Krok 1 - Pierogi Ruskie foto
2
Obie maki wysypujemy na stolnice,dodajemy powoli wode i wyrabiamy ciasto.Powinno byc gladkie i elastyczne.
Krok 2 - Pierogi Ruskie foto
3
Ciasto rozwalkujemy (powinno byc cieniutkie), wykrawamy szklanką okrągłe placki. Napełniamy przygotowanym farszem i zaklejamy drugim plackiem.Gotujemy w posolonej wodzie.
Krok 3 - Pierogi Ruskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zabcia117 26.11.2014 07:03
Dla mnie nie istnieje nic lepszego!! :)
gosia561 25.11.2014 22:28
smaczny farsz
irenka 25.11.2014 22:04
pychotka,moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak