Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka tortowa 1 kg
jajko 1 szt
sól
olej 2 łyżki
woda ciepła 0,5 l

farsz

ziemniaki ugotowane 800 kg
twaróg 600 g
sól
Pieprz ziołowy mielony Prymat
cebula 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie

ze składników na ciasto zarobić delikatne i elastyczne ciasto.Odstawić na pół godziny.
ziemniaki i twaróg przecisnąć przez praskę lub zmielić w maszynce do mięsa.Cebulę obrać i pokroić w kostke .zeszklić na oleju i dodac do ziemniaków z twarogiem.Dodac sól i pieprz ziołowy.Całość wymieszać.
Ciasto rozwałkować dość cienko ,wykrawać szklanką kóleczka .Na każdy krążek nakładać porcję farszu i sklejać pierogi.
Gotowe ugotować w osolonej wodzie wrzucając na wrząteki gotowac chwilę jeszcze po wypłynięciu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 01.07.2014 17:43
te najbardziej lubię
Pietruszka 19.06.2014 11:11
pyszne pierogi
Lis 19.06.2014 11:10
Pierogi zawsze pyszne - zwłaszcza ruskie:)
misia53 18.06.2014 23:56
na pierożki zawsze mam ochotę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak