pierogi ruskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto: mąka

    40 dag
  • szczypta soli

  • ser biały

    35 dag
  • cebulka

    1
  • sól i pieprz do smaku

  • Nadzienie:

    80 dag
  • ziemniaki

    80 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować ciasto na pierogi a następnie po rozwałkowaniu wykrajać z niego krążki na pierogi. Zrobić nadzienie. Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę razem z serem. Cebulę podsmażyć na tłuszczu dodać do sera i ziemniaków. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. ciasto nadziewać powstałą masą i gotować w lekko osolonej wodzie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat