Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi ruskie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąki 3 szkl
miękkiego masła 1 lyz
soli 1/2 lyzeczki
wody wrzącej 1 szkl
Farsz:
ugotowanych zmielonych ziemnia 70 dag
białego sera 30 dag
cebule 2szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 2 lyz

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ruskie

Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Wymieszać z resztą składników na farsz i przyprawić na ostro (ja tak robię ) można wegług upodobań.
Mąkę, masło i sól zalać wrzątkiem i wymieszać drewnianą łyżką. W momencie gdy ciasto trochę przestygnie, wyrobić ręką, aż będzie elastyczne. Ciasto to nie klei się do stołu, nie trzeba więc podsypywać mąką . Wykrawać szklanką kółka i kłaść do środka farsz. Mocno skleić brzegi.
Pierogi wrzucić na gotującą się osoloną wodę. Kiedy wypłyną na wierzch gotować 3-5 minut. gotowe polać zarumienionym masełkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 16.05.2012 11:04
ŚWIETNY PRZEPIS
Mariusz10 04.01.2012 17:02
ekstra
Jastinka 20.12.2011 09:00
smaczne
ewelinapac 27.11.2011 09:28
uwielbiamm
ewelinapac 27.11.2011 09:28
uwielbiamm
ewelinapac 27.11.2011 09:28
uwielbiamm
wiola28a 17.10.2011 14:28
PYSZNOŚCI
matii6 17.06.2011 17:07
postarałaś się w tym wylepianiu,,
Aniunia773 03.05.2011 13:47
Ja tez doprawiam na ostro
MAR3STA 24.03.2011 17:38
pycha!
jola1512 21.03.2011 10:02
pychotka
joanna77 19.03.2011 17:43
pyszne pierogi
IKrakowianka 02.03.2011 16:14
Pyszne pierogi
alaaa 26.02.2011 16:20
ładne,,
Dorota59 26.02.2011 09:52
lubimy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak