pierogi ruskie

pierogi ruskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Farsz:

  • ziemniaki

    1 kg
  • cebula

    1
  • sól

  • pieprz

  • twaróg

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto na pierogi znajduje sie w mojej ksiedze. Farsz robimy z ugotowanych ziemniakow, ktore przeciskamy przez maszynke, cebulke w kostke podsmazamy. mieszamy ziemniaki z serem i cebulka, przyprawiamy. Jeszcze raz przeciskamy przez maszynke. Taski farsz nakldamy na powycinane kolka, zlepiamy i gotujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anulka69 13.05.2012 11:33
uwielbiam pierogi
bami 11.02.2011 17:35
Ruskie pierożki...mjam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat