Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi po mojemu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Farsz:
kasza gryczana 1 szkl
jajko 1 szt
cebula 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Ciasto:
mąka 1 kg
woda 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi po mojemu

Kroki postępowania

1
Cebulkę kroimy w kostkę i smażymy na oleju.
Krok 1 - Pierogi po mojemu foto
2
Do cebulki dodajemy ugotowaną kaszę gryczaną i pasztetową oraz jajko. Wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Pierogi po mojemu foto
3
Ciasto: mąkę mieszamy z wodą i zagniatamy ciasto.
Krok 3 - Pierogi po mojemu foto
4
Z ciasta wykrawamy szklanką kółka.
Krok 4 - Pierogi po mojemu foto
5
Nadziewamy farszem. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem soli i oleju.
Krok 5 - Pierogi po mojemu foto
6
Smacznego!
Krok 6 - Pierogi po mojemu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 08.09.2013 10:14
ciekawy przepis muszę zrobić:)
Barbara777 07.09.2013 17:03
bardzo dobre te pierożki, mniam:)
ana1 07.09.2013 03:17
pyszny pomysł
elficzna 06.09.2013 20:56
i te skwareczki..mmm pyszotka!
Marta11 06.09.2013 20:04
swietny pomysl
iwi 06.09.2013 19:57
Ciekawe pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak