Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi nadziewane kapustą i serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
woda letnia 1 szklanka
jajko 1 sztuka
kapusta kiszona 1/2 kg
ser biały 25 dag
cebula biała 1 sztuka
olej 2 szklanki
sól do smaku 2 szczypty
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi nadziewane kapustą i serem

Na stolnicę wysypujemy mąkę którą łączymy z solą.Przesiewamy. Na sam środek wylewamy wodę, wbijamy jajko. Mieszamy i szybko ugniatamy ciasto. Ugotowaną kapustę mieszamy w maszynce do mięsa. Cebulę szklimy na patelni. Kapustę łączymy z serem, cebulą oraz solą i pieprzem. Mieszamy. Rozwałkowujemy ciasto. Szklanką wykrawamy krążki, na środek każdego kładziemy po łyżeczce farszu i składamy na pół łącząc palcami brzegi.Gotujemy w lekko osolonej wodzie aż wypłyną na wierzch.
Ugotowane pierogi odsmażamy na rumiano na patelni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakosz1988 19.07.2012 12:57
W składnikach doszło do pomyłki: należy dodać 0.5 szklanki oleju
Agnieszka91 06.06.2012 12:56
super
paulisia_elk 06.06.2012 12:08
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak