Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi - nadzienie z ziemniaków, fasoli, kukurydzy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach 1 kg
kukurydza w puszce 2-3 łyżki
fasola czerwona z puszki 2-3 łyżki
cebula 1 szt
tłuszcz do smażenia
curry 0,5 łyżeczki
kurkuma 0,5 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
pieprz
Ciasto:

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi - nadzienie z ziemniaków, fasoli, kukurydzy

Kroki postępowania

1
Ziemniaki ugotowałam w mundurkach, jak przestygły obrałam i zmieliłam w maszynce. Cebulę pokroiłam w kostkę i zeszkliłam na oliwie.
Krok 1 - pierogi - nadzienie z ziemniaków, fasoli, kukurydzy foto
2
Wymieszałam ziemniaki z cebulą, fasolą, kukurydzą i przyprawami.
Krok 2 - pierogi - nadzienie z ziemniaków, fasoli, kukurydzy foto
3
Ciasto na pierogi rozwałkowałam i wycięłam krążki.
Krok 3 - pierogi - nadzienie z ziemniaków, fasoli, kukurydzy foto
4
Nałożyłam na każdy krążek farsz i skleiłam.

Ilość pierogów z danego farszu zależy od ilości nakładania. Mi wyszło około 20-25 pierogów.
Krok 4 - pierogi - nadzienie z ziemniaków, fasoli, kukurydzy foto
5
Pierogi ugotowałam w lekko osolonej wodzie.
Krok 5 - pierogi - nadzienie z ziemniaków, fasoli, kukurydzy foto
6
Można polać smażoną cebulą.

Smacznego :)
Krok 6 - pierogi - nadzienie z ziemniaków, fasoli, kukurydzy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 08.03.2014 11:22
pomysłowe nadzienie do pierogów
agnieszka131919 08.03.2014 10:22
jeszcze takich nie jadłam, muszę wypróbować ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak