Pierogi mięsne cebulowo-czosnkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    250 g
  • czosnek ząbki

    2
  • cebula

    1
  • Pieprz czosnkowy mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    do smaku
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto robimy wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/68926/ciasto-pierogowe.html. Na łyżce oliwy smażymy cebulkę pokrojoną w kostkę. Gdy się zacznie rumienić przesypujemy do miseczki. Do pozostałego tłuszczu po cebuli dodajemy drugą łyżkę oliwy i wrzucamy mięso mielone wymieszane z drobno pokrojonym czosnkiem, pieprzem czosnkowym i solą czosnkową. Smażymy ok. 6-8 minut po czym dodajemy cebulkę. Całość dokładnie mieszamy i trzymamy jeszcze na ogniu kilka minut. Następnie taki farsz nakładamy na wcześniej przygotowane ciasto pierogowe i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Można podawać z prażonym boczkiem i cebulką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ALAGOR 20.10.2012 11:02
takie na odporność ;)
IZABELA29 13.10.2012 10:30
zawsze pyszne nie ważne z jakim nadzieniem
ben-ka 13.10.2012 08:47
lubię dobrze doprawiony farsz w pierogach.
BernadettaP 16.02.2012 07:29
świetne zdjęcie :)
anemon 03.07.2011 19:09
Mocno czosnkowe, wyglądają bardzo apetycznie.
MAR3STA 31.03.2011 22:55
aż miło popatrzeć, mniam;)
Misiek1 30.03.2011 14:18
muszą być bardzo smaczne:)
RenataZ-et 30.03.2011 11:03
Super! Uwielbiam czosnek, więc takie pierożki na pewno bardzo przypadłyby mi do gustu!
Jolanta_P-S 29.03.2011 19:58
ciekawy farsz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat