Pierogi mazowieckie

Pierogi mazowieckie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki pszennej

    4 szklanki
  • jajko

    1 szt
  • sól

    1 szczypta
  • oliwy z oliwek

    2 łyzki
  • kaszy gryczanej

    100 g
  • biała cebula

    1 szt
  • suche kiełbasy2

    2 szt
  • boczek wędzony

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z solą, oliwą i jajkiem. Dodajemy wodę na wyczucie i wyrabiamy . Odstawiamy na 30 minut, aby ciasto odpoczęło. Kaszę gotujemy na sypko. Boczek, cebulę i kiełbasę kroimy w kosteczkę i smażymy na oleju. Mieszamy razem z kaszą. Ciasto wałkujemy i wycinamy kółka. Na środku układamy farsz i lepimy na brzegach. Wkładamy do gotującej wody i wyjmujemy gdy wypłyną. Podajemy posypane przesmażonym boczkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

15.12.2016 13:52
z chęcią bym spróbowała

Jolanta40

14.03.2012 19:39
polecam :)

Agiatis

13.03.2012 17:32
Uwielbiam!!!

Jastinka

04.01.2012 08:11
ciekawe

Jolanta40

09.12.2011 22:31
kasza jest smaczna i zdrowa, warto się do niej przekonać

foczka-ks

08.12.2011 11:36
ale proporcje odpowiednie, więc kasza moze byc

msmariusz

08.12.2011 11:34
może być dobre

kasiazur

18.11.2011 09:43
wszystko ok ale ta kasza...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat