Pierogi mazowieckie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki pszennej

    4 szklanki
  • jajko

    1 szt
  • sól

    1 szczypta
  • oliwy z oliwek

    2 łyzki
  • kaszy gryczanej

    100 g
  • biała cebula

    1 szt
  • suche kiełbasy2

    2 szt
  • boczek wędzony

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z solą, oliwą i jajkiem. Dodajemy wodę na wyczucie i wyrabiamy . Odstawiamy na 30 minut, aby ciasto odpoczęło. Kaszę gotujemy na sypko. Boczek, cebulę i kiełbasę kroimy w kosteczkę i smażymy na oleju. Mieszamy razem z kaszą. Ciasto wałkujemy i wycinamy kółka. Na środku układamy farsz i lepimy na brzegach. Wkładamy do gotującej wody i wyjmujemy gdy wypłyną. Podajemy posypane przesmażonym boczkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 15.12.2016 13:52
z chęcią bym spróbowała
Jolanta40 14.03.2012 19:39
polecam :)
Agiatis 13.03.2012 17:32
Uwielbiam!!!
Jastinka 04.01.2012 08:11
ciekawe
Jolanta40 09.12.2011 22:31
kasza jest smaczna i zdrowa, warto się do niej przekonać
foczka-ks 08.12.2011 11:36
ale proporcje odpowiednie, więc kasza moze byc
msmariusz 08.12.2011 11:34
może być dobre
kasiazur 18.11.2011 09:43
wszystko ok ale ta kasza...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat