Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi mamusi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jajko
olej 1,5 łyżki
woda szklanka
ziemniaki ugotowane 60 g
kasza gryczana 100 g
cebula
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi mamusi

Na stolnicę sypiemy mąkę i dodajemy ciasto, dodajemy powoli ciepłą wodę i zagniatamy ciasto.Na patelni podsmażamy cebulkę na złoty kolor. Przeciskamy przez maszynkę ziemniaki i dodajemy do nich ugotowaną kaszę, cebulkę do smaku pieprz i sól, wszystko dokładnie mieszamy. Lepimy pierogi i dodajemy farsz. Wrzucamy do gorącej wody i po wypłynięciu gotujemy jeszcze ok minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 22.02.2013 21:32
pyszne!
Andysz 10.02.2013 11:21
smaczne pierożki, mniam mniam;]
Joanna23 06.02.2013 06:03
bardzo lubię
Betka 04.02.2013 21:20
smaczne;)
Ewa6274879 24.01.2013 23:10
mmm smaczne :)
Ryszard4 21.01.2013 16:56
super
IwonaKa 20.01.2013 18:24
ale mam na nie ochotę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak