Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi makaronowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mleko 1 szklanka
mąka 40 dag
Makaron kolanka pół opakowania
śmietana 18 proc wg uznania
cukier wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi makaronowe

Mąkę przesiać przez sito na stolnicę, zrobić z niej kopkę. Następnie zrobić w niej rowek i dodać jajko. Później wlać do tego mleko i wyrabiać dość wolne ciasto. Potem powstałe ciasto rozwałkować. Makaron ugotować w osolonej wodzie jak podano na opakowaniu. Odcedzić. Brać po trochu dawać na ciasto i wykrawać pierogi. Zagotować wodę, wrzucić pierogi i gotować koło 4 minut. Po tym czasie wyjąć, dać na talerz, polać śmietaną, posypać cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 04.06.2012 18:38
pierogi :) uwielbiam :)
Kate131 05.01.2012 09:56
nigdy nie jadlam
gosia47-47 18.12.2011 09:32
pyszne
aginaa 07.12.2011 19:27
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak