Pierogi leniwe na serku homogenizowanym

Pierogi leniwe na serku homogenizowanym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek homogenizowany

    50 dkg
  • mąka

    6-8 łyżek
  • jajko

    2 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pierogi leniwe na serku homogenizowanym

Serki wymieszac z jajkami i wsypac mąkę, posolic. W garnku zagotowac osoloną wodę. Kluski nabierac łyżka i wkładac do wody. Kiedy się zagotują zamieszac i gotowac jeszcze 2-3 minuty, odcedzic. Podawac ze stopionym nasłem i cukrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Barbara55 16.05.2011 16:37
coś dla mnie
kielcok1 30.04.2011 19:31
chociaż leniwe to mogą być
rakow2
rakow2 28.01.2011 14:12
dobre nie tylko dla leniwych
Ela20 24.01.2011 17:21
Bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat