Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi leniwe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 1/2 kg
jajko 3 szt
mąka 1 szklanka
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi leniwe

Ser zmielić w maszynce. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka dodać do sera, posolić dodać mąkę i razem wymieszać. Z białek ubić piane i dodac do masy serowej. Delikatnie wymieszać. Przełożyć ciasto na wysypana mąką stolnice, uformować wałek o grubości około 2cm. Pokroić na kawałki. Gotować w duzej ilości osolonej wody. Bułkę tartą zrumienic n amaśle. Polać gotowe pierogi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 18.10.2015 14:08
lubię takie pierożki
Katarzyna47 13.10.2015 16:37
Smak dawnych lat.
agnieszka214 12.10.2015 22:19
Lubię takie pierozki
IKrakowianka 12.10.2015 20:42
lubię takie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak