Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi kebabowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Farsz

por 1 sztuka
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 3 sztuki
pieczarki 80 dkg
filet z kurczaka 1 kg
ser żółty 25 dkg
koncentrat pomidorowy 3 łyżki

Ciasto

mąka pszenna 1 kg
drożdże 10 dkg
masło 1/3 kostki
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 2 sztuki
sól 1 łyżeczka
oregano 1 łyżka
cukier 1 łyżka
mleko 0,5 litra

Sos

jogurt naturalny 1 sztuka
ketchup pikantny 3 łyżki
majonez 3 łyżki
Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi kebabowe

Kroki postępowania

1
Pora i cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Fileta pokroić w cienkie paseczki i dodać do cebuli. Resztę składników oprócz sera żółtego pokroić w kostkę i wszystko razem zdusić. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy i pokrojony w kostkę ser żółty.
Krok 1 - Pierogi kebabowe foto
2
Ze składników zagnieść ciasto i pozostawić do wyrośnięcia.
Krok 2 - Pierogi kebabowe foto
3
Wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm. Wykrawać dużą szklanką krążki.
Krok 3 - Pierogi kebabowe foto
4
Na krążki nakładać przestudzony farsz i zlepić pierogi. Pozostawić na około 10 minut do wyrośnięcia.
Krok 4 - Pierogi kebabowe foto
5
Wyrośnięte pierogi piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Jogurt, majonez, ketchup i czosnek połączyć razem. Rogaliki podawać z przygotowanym sosem.
Krok 5 - Pierogi kebabowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 27.06.2016 10:42
smaczna propozycja
adelajda 22.06.2016 19:41
Muszą być bardzo smaczne :)
Janina 05.05.2016 19:13
Fajne smaki;))
kd045 04.05.2016 20:54
super przepis ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak