Pierogi kebabowe

Pierogi kebabowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Farsz

  • por

    1 sztuka
  • cebula

    2 sztuki
  • papryka czerwona

    3 sztuki
  • pieczarki

    80 dkg
  • filet z kurczaka

    1 kg
  • ser żółty

    25 dkg
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki

Ciasto

  • mąka pszenna

    1 kg
  • drożdże

    10 dkg
  • masło

    1/3 kostki
  • jajko

    1 sztuka
  • żółtka

    2 sztuki
  • sól

    1 łyżeczka
  • oregano

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżka
  • mleko

    0,5 litra

Sos

  • jogurt naturalny

    1 sztuka
  • ketchup pikantny

    3 łyżki
  • majonez

    3 łyżki
  • czosnek granulowany

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierogi kebabowe foto
Pora i cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Fileta pokroić w cienkie paseczki i dodać do cebuli. Resztę składników oprócz sera żółtego pokroić w kostkę i wszystko razem zdusić. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy i pokrojony w kostkę ser żółty.
Krok 2 - Pierogi kebabowe foto
Ze składników zagnieść ciasto i pozostawić do wyrośnięcia.
Krok 3 - Pierogi kebabowe foto
Wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm. Wykrawać dużą szklanką krążki.
Krok 4 - Pierogi kebabowe foto
Na krążki nakładać przestudzony farsz i zlepić pierogi. Pozostawić na około 10 minut do wyrośnięcia.
Krok 5 - Pierogi kebabowe foto
Wyrośnięte pierogi piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Jogurt, majonez, ketchup i czosnek połączyć razem. Rogaliki podawać z przygotowanym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pestka

27.06.2016 10:42
smaczna propozycja

adelajda

22.06.2016 19:41
Muszą być bardzo smaczne :)

Janina

05.05.2016 19:13
Fajne smaki;))

kd045

04.05.2016 20:54
super przepis ;]

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat