Pierogi kapuściano-mięsne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0,5 kg
  • jajko

    2 szt
  • kapusta

    1 szt
  • łopatka bez kości

    30 dag
  • cebula

    1 szt
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • karkówka

    25 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mąkę, jajka i szczyptę soli wyrób z ciepłą wodą. Ciasto rozwałkuj, szklanką wytnij krążki.
2. Cebulę obierz, posiekaj. Mięso drobno pokrój, razem z cebulą duś do miękkości na oleju. Odparuj. Kapustę obierz, posiekaj, wymieszaj z mięsem. Przypraw. Farsz ułóż na cieście, zalep. Pierogi ugotuj w osolonej wodzie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ada.la 17.02.2014 07:52
wspaniały obiad
Krystyna32 26.01.2014 08:42
apetyczne !!!
fotoviderek 27.07.2013 09:29
Świetne pierogi :)
Dorian 16.07.2013 10:27
pyszne pierogi
Lidia6 06.04.2012 16:24
uwielbiam takie
anja3107 18.08.2011 16:20
pyszności
1j1o1l1a1 22.07.2011 16:57
smakowite :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat