Pierogi jagodowe z twarogiem i miodem.

Pierogi jagodowe z twarogiem i miodem.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto na pierogi

  • mąka pszenna

    500 g
  • mleko 2%

    200 ml
  • sól do smaku

    1 szczypta

Farsz

  • jagody

    500 g
  • twaróg zmielony

    200 g
  • miód płynny

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jagody posłodzić miodem,delikatnie wymieszać,dodać Potrójnie mielony twaróg i ponownie wymieszać.
Z mąki,soli i mleka zagnieść ciasto.
Cienko rozwałkować.
Szklanką wycinać krążki :-)
Nakładać farsz i sklejać za pomocą specjalnego urządzenia lub ręcznie.
Gotować trzy minuty po wypłynięciu.

Wyszło mi 50 sztuk :-)
Kejti
Smaczne ze śmietanką lub śmietanką z jagodami :-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paniusiaewa 09.12.2016 16:45
Z miodem jeszcze nie robiłam pierogów.
romanrafal 30.11.2014 06:58
rewelacyjne pierożki
Bernadeta1 16.10.2014 16:10
moje ulubione pierogi
mysza75 05.10.2014 17:19
pyszne pierożki uwielbiam z jagodami
Kejti 05.10.2014 14:53
Christopher ,chętnie się podzielę,zrobiłam ich całkiem sporo :-)
asiczekz 05.10.2014 13:52
fajniutkie te pierożki
Christopher 05.10.2014 13:12
Żona prosi o porcyjkę.
Ola1young 05.10.2014 12:09
bardzo pyszne :)
Mniam 05.10.2014 11:53
Kiedy sezon na jagody się rozpoczyna, takie pierożki muszą być obowiązkowo :)
Krystyna32 05.10.2014 11:52
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat