Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi jagodowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
jagody 1/2 kg
cukier 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyzka
gorąca woda 1 szklanka
sól 1/2 łyżeczki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi jagodowe

Jagody umyć i oczyścić. Wymieszać z cukrem. Dodać mąkę ziemniaczaną. Wciągnie wodę z jagód. Żeby nie było wody jak rozpuści się cukier. Mąkę i wodę i sól wymieszać z masłem. Ciasto zagnieść i rozwałkować. Dodawać farsz i zacząć formować pierożki. Gotować ok. 2-3 minuty w lekko osolonej wodzie. Można podawać ze śmietaną. Dla dekoracji posypać jagodami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak