Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi drobiowe z ziołami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 3 szklani
jajko 1 sztuka
woda letnia 1 szklanka
oliwa 2 łyzki
sól szczypta

farsz

udka kurczaka 4 sztuki
cebula 2 sztuki
czosnek ząbki 2 sztuki
jajko 1 sztuka
pieprz
chili Prymat szczypta
kolendra szczypta
bazylia szczypta
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi drobiowe z ziołami

1 Farsz: Udka gotowane w rosole , obieramy z kosci i mielimy lub blendujemy. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy posiekany czosnek, chwile podsmażamy. Na patelnię przekładamy mięso , mieszamy dodajemy pieprz i zioła do smaku. Całość podsmażamy chwile. 2. Ciasto: Mąkę wsypujemy do miski, wbijamy jajko, powoli dolewamy wodę z solą i zagniatamy wszystkie składniki. Dodajemy oliwę i wyrbimy ciasto , nastepnie wałkujemy cienko i wykrawamy koła a nastepnie nakładamy po łyżeczce farszu , zlepiamy. Gotowe pierogi wrzucamy do gotującej się, osolonej wody. Gotujemy ok. 10 minut od momentu ponownego zagotowania wody. Pierogi okraszamy zeszklona cebula ze słonina , dekorujemy natką, smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 31.03.2017 17:57
pyszny obiadek
MonikaW 17.11.2016 21:54
super pierożki
halina17 17.11.2016 19:43
Smaczne pierogi.
Wiesława1 17.11.2016 16:40
pyszne danie
norweska20 17.11.2016 16:27
chętnie bym zjadła
RenataZ-et 17.11.2016 15:25
smaczne są takie pierożki
dom-agi 17.11.2016 15:16
Fajny przepis!
Aleksandra/Olcia 17.11.2016 15:15
a ja przed obiadem i takie pyszności oglądam....
dodi 17.11.2016 14:47
pyszniutkie pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak