Pierogi dla dzieci

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • mąka pszenna

    1 szkl
  • woda

    3/4 szkl
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól

    szczypta

farsz

  • twaróg

    35 dag
  • żółtko jajek

    1 szt
  • cukier waniliowy

    16 g
  • cukier

    do smaku

dodatkowo

  • rodzynki

  • biała czekolada

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierogi dla dzieci foto
Ser wymieszać z żółtkiem, cukrem waniliowy i do smaku z cukrem.

Krok 2 - Pierogi dla dzieci foto
Do mąki dodać oliwę i sól. Wlać gorącą wodę i mieszać łyżką, a następnie dokończyć wyrabiać ciasto rękoma.

Krok 3 - Pierogi dla dzieci foto
Ciasto rozwałkować, foremką kwiatków odciskamy na połowie ciasta zarys. W środku każdej kontury kwiatka układamy farsz.
Krok 4 - Pierogi dla dzieci foto
Drugą częścią ciasta przykładamy całość i wycinamy pierożki.

Krok 5 - Pierogi dla dzieci foto
Gotujemy pierogi w osolonym wrzątku około 1-2 minut och ich wypłynięcia.

Krok 6 - Pierogi dla dzieci foto
Wyjąć na talerzyki, posypać rodzynkami i zetrzeć na pierogi białą czekoladę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat