Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi dla dzieci

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 1 szkl
woda 3/4 szkl
oliwa 1 łyżka
sól szczypta

farsz

twaróg 35 dag
żółtko jajek 1 szt
cukier waniliowy 16 g
cukier do smaku

dodatkowo

rodzynki
biała czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi dla dzieci

Kroki postępowania

1
Ser wymieszać z żółtkiem, cukrem waniliowy i do smaku z cukrem.

Krok 1 - Pierogi dla dzieci foto
2
Do mąki dodać oliwę i sól. Wlać gorącą wodę i mieszać łyżką, a następnie dokończyć wyrabiać ciasto rękoma.

Krok 2 - Pierogi dla dzieci foto
3
Ciasto rozwałkować, foremką kwiatków odciskamy na połowie ciasta zarys. W środku każdej kontury kwiatka układamy farsz.
Krok 3 - Pierogi dla dzieci foto
4
Drugą częścią ciasta przykładamy całość i wycinamy pierożki.

Krok 4 - Pierogi dla dzieci foto
5
Gotujemy pierogi w osolonym wrzątku około 1-2 minut och ich wypłynięcia.

Krok 5 - Pierogi dla dzieci foto
6
Wyjąć na talerzyki, posypać rodzynkami i zetrzeć na pierogi białą czekoladę.
Krok 6 - Pierogi dla dzieci foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak