Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi a'la ruskie z dynią

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
sól do smaku
woda 1 szkl
ziemniaki 1/2 kg
dynia 300 g
cebula 1 szt
pieprz do smaku
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi a'la ruskie z dynią

Ziemniaki ugotować i przepuścić przez praskę. Na patelni zeszklić posiekaną cebulę, dodac ziemniaki i startą na tarce dynię. Smazyć razem ok 5 min aż dynai zmięknie.
Z mąki, soli i wody zagnieść ciasto pierogowe. Wycinać kółka, nakładać farsz ziemniaczano - dyniowy i lepić pierogi. Wrzucić do gotującej się osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju. Wyjąć gdy wypłyną na wierzch. Mozna podawać na przykład ze skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 02.02.2017 09:57
Bardzo smakowite:)
ao_12 10.11.2013 19:10
ładny kolorek mają pierożki :)
Babciagramolka 10.11.2013 18:57
Pierogi to ja wszelkiej maści uwielbiam- bardzo mi sie pomysł podoba
aniagdz 10.11.2013 15:35
pierogi wyglądaję przeapetycznie
Pyszota 10.11.2013 13:30
Ciekawy pomysł :)
dwa pokoje z kuchnią 10.11.2013 13:28
robiłam już taki farsz i jak dla mnie trochę mało wyraźny był super zdjęcie
agnieszka214 10.11.2013 13:07
ciekawy farsz
Piotr-21 10.11.2013 12:48
fajne pierogi
Janina 10.11.2013 12:45
Ciekawy pomysł;)
Barbara/zuza22_85 10.11.2013 12:43
musze zrobić
adelajda 10.11.2013 12:18
dyni specjalnie nie lubię ale pierogi wyglądają bardzo ładnie
barbara11561 10.11.2013 12:07
bardzo ciekawie nadziane,nie jadłam jeszcze takich:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak