Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI A LA RUSKIE

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
Nadzienie:
ziemniaki ugotowane 6 szt
ser biały 25 dkg
ugotowana marchew 1 duża
cebula 1 szt
sól
pieprz
olej do smażenia
woda 1 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI A LA RUSKIE

Kroki postępowania

1
cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na złoty kolor, ziemniaki, ser i marchew mielimy, dodajemy cebulkę i doprawiamy do smaku dość pikantnie
Krok 1 - PIEROGI A LA RUSKIE foto
2
z mąki i wody i z odrobiną soli wyrabiamy ciasto, wałkujemy i formujemy pierogi
Krok 2 - PIEROGI A LA RUSKIE foto
3
gotujemy w lekko osolonej wodzie, od chwili wypłynięcia 3 minuty, podajemy z przesmażoną cebulką
Krok 3 - PIEROGI A LA RUSKIE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 24.11.2013 09:45
apetyczne !
Dorota59 15.08.2013 13:28
bardzo dobre
owca441 05.08.2013 17:13
rewelacyjnie zakręcone
Smaczna_B 20.07.2013 17:01
najlepsze w tych pierogach jest to ,że mają tę fajną falbankę,robiła taką moja babcia,ja też robię....lubię ruskie,ale z marchewką jeszcze nie robiłam
Agata3 20.07.2013 16:22
Smaczne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak